Bill i Janet: Una aventura intergalàctica sobre diversitat i tolerància

Un viatge extraterrestre amb Bill i Janet

Sabies que Bill i Janet (The Smeds and the Smoos, 2022) és la desena adaptació dels contes de Julia Donaldson i Axel Scheffler produïda per Magic Light Pictures? L’escriptora britànica, coneguda per les seves històries originals com El Grúfal, Branquilló, La Rata Pirata, Zog, El Cargol i la Balena, i Supercuc, ens ofereix ara una història que ens porta a un viatge extraterrestre ple de rimes i paraules inventades , ensenyant-nos a abraçar la diferència ia adonar-nos que, en el fons, tots som iguals.

Inspirada en un clàssic de Shakespeare

La història d’amor de Bill i Janet està inspirada en l’obra Romeu i Julieta (1597) de William Shakespeare. Igual que els joves enamorats de Shakespeare, Bill i Janet han d’enfrontar les diferències i els prejudicis de les seves respectives famílies, els Smeds i els Smoos. Aquesta adaptació moderna no només ret homenatge a una de les obres més populars del dramaturg anglès, sinó que també reinventa el missatge per a una audiència contemporània, subratllant la importància de la tolerància i la inclusió.

El desafiament de dibuixar marcians

Dibuixar els Smeds i els Smoos va ser tot un repte per a Axel Scheffler, l’il·lustrador del conte original. Després de molts esbossos i ajustaments, Scheffler finalment va aconseguir capturar l’essència d’aquests extraterrestres únics. Fins i tot va arribar a confondre els colors dels protagonistes una vegada. A la pel·lícula, hi ha un retrat especial de Bill amb la seva àvia Smoo, dibuixat per Scheffler com un petit homenatge a la seva tasca creativa ia la seva col·laboració amb Julia Donaldson des de El Grúfal (1999).

Celebrant la diversitat i la tolerància

Bill i Janet i altres cròniques marcianes” celebra la diversitat dels éssers intergalàctics i, per extensió, la nostra. Ens recorda que, igual que els Smeds i els Smoos, tots tenim les nostres diferències, però no haurien de ser una barrera per a l’amor i l’amistat. La pel·lícula subratlla la importància de superar els prejudicis i treballar plegats per construir un món més inclusiu i tolerant.

Acompanya Bill i Janet en el viatge intergalàctic mentre descobreixen el veritable significat de l’amor i l’amistat en un món ple de diversitat.

 

Comparteix

Més notícies