CineXic: Impulsant el cinema infantil en català

CineXic és un programa d’Òmnium Cultural destinat a fomentar el cinema infantil en català, en col·laboració amb les distribuïdores Rita & Luca Films I Pack Màgic. Mitjançant la creació d’un circuit estable de sales de cinema arreu de Catalunya, CineXic ofereix una programació regular de pel·lícules en català per a tota la família.

Aquest programa, que presenta una nova pel·lícula cada mes, facilita l’accés a produccions cinematogràfiques de qualitat en català en indrets on fins ara no hi arribaven. La programació, dissenyada per Rita&Luca Films i Pack Màgic, inclou pel·lícules d’origen europeu dirigides a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. La informació completa sobre la programació es pot consultar a www.cinexic.cat.

L’objectiu de CineXic és crear i fidelitzar nous públics per al cinema en català, complementant els circuits comercials existents. Aquesta iniciativa vol ser un viver de nous espais i una xarxa que s’afegeixi al circuit d’estrenes actual, permetent arribar a zones de Catalunya on no hi ha una programació estable de cinema familiar en català.

Objectius i funcionament

CineXic treballa amb espais interessats en dinamitzar la programació infantil en llengua catalana, assegurant que tots els ciutadans tinguin accés a continguts cinematogràfics de qualitat en la seva llengua. Amb una programació anual de vuit títols, CineXic vol defensar el dret a la diversitat cultural i oferir una alternativa de qualitat al públic familiar.

Programació i col·laboradors

La programació anual inclou vuit pel·lícules de qualitat artística i pedagògica, doblades al català i d’origen europeu. La selecció ha estat especialment dissenyada per Rita & Luca Films i Pack Màgic, ambdues especialitzades en la distribució de cinema infantil i responsables de projectes com El Meu Primer Festival de Cinema, Un dia de Festa i El Kinosaure.

A la secció “Pel·lícula del mes” del web de CineXic, es pot trobar el llistat de projeccions.

 Més informació sobre Rita & Luca Films

Comparteix

Més notícies