Del llibre a la pantalla: Les adaptacions literàries que encanten a tota la família

Al món del cinema, les històries que han captivat lectors de totes les edats cobren vida d’una manera única a través de la seva adaptació cinematogràfica. A Rita & Luca Films, comptem amb una gran selecció de pel·lícules inspirades en estimats contes i llibres infantils que han deixat empremta al cor de milions de persones a tot el món. Des d’aventures vibrants fins a històries d’amistat commovedores, les nostres adaptacions celebren la màgia de la literatura a la gran pantalla.

Les nostres recomanacions de pel·lícules infantils basades en llibres

EL GAT TABBY I ALTRES HISTÒRIES FELINES

Als carrers bulliciosos de Londres, el Gat Tabby i el seu amic músic, Fred, captiven el públic amb les seves actuacions musicals. Basada en el llibre de Julia Donaldson i il·lustrat per Axel Scheffler, aquesta encantadora història ens trasllada a un viatge emocionant mentre en Tabby busca el seu amic perdut. Dirigida per Jac Hamman i Sarah Scrimgeour, aquesta pel·lícula és una oda a l’amistat i la determinació.

BILL I JANET

En un planeta distant, dues famílies rivals, els Smeds i els Smoos, es veuen unides per un amor improbable entre Bill i Janet. Basada en els contes de Julia Donaldson, aquesta pel·lícula ens ensenya sobre la importància d’acceptar les nostres diferències i treballar junts i juntes. Amb un missatge de tolerància i diversitat, Bill i Janet ens convida a celebrar allò que ens fa únics.

SUPERCUC

Al bosc, en Supercuc és l’heroi que sempre està llest per ajudar els seus amics animals. Basada en el llibre de Julia Donaldson, aquesta pel·lícula ens submergeix en un món ple d’amistat i de valentia. Acompanyada de curtmetratges que exploren temes d’amistat i harmonia, “Supercuc” ens recorda la importància del treball en equip.

ZOG I ELS DOCTORS VOLADORS

El valent drac Zog torna en una emocionant aventura amb els Doctors Voladors. Basada en els llibres de Julia Donaldson i Axel Scheffler, aquesta pel·lícula ens porta a noves alçades amb lliçons sobre amistat i superació. Amb una varietat de tècniques d’animació, des de 3D fins a stop motion, “Zog i els Doctors Voladors” és una gran història sobre creixement personal.

LA RATA PIRATA

El entremaliada Rata Birata, basada en el llibre de Julia Donaldson, emprèn un viatge emocionant en aquesta adaptació plena de rimes i aventures. Dirigida per Jeroen Jaspaert, aquesta pel·lícula ens mostra que fins i tot els més astuts poden aprendre lliçons importants.

LA REVOLTA DELS CONTES

En aquesta pel·lícula, els contes de fades s’uneixen en una història èpica que celebra la imaginació i la creativitat. Dirigida per Jakob Schuh i Jan Lachauer, aquesta adaptació dels contes de Roald Dahl ens mostra un món on tots els personatges es creuen en una trama enginyosa. Amb un disseny inspirat en les il·lustracions de Quentin Blake, “La Rebel·lió dels Contes” ens submergeix en un viatge inoblidable.

EL NEN I EL MÓN

Aquest film, dirigit per Alê Abreu, realitza un viatge a través de diferents tècniques d’animació per explorar la perspectiva única d’un nen al Brasil. La pel·lícula mostra la bellesa i la duresa del món a través dels ulls d’un nen. Amb diàlegs en un idioma imaginari, aquesta pel·lícula ens convida a reflexionar sobre la vida i la humanitat.

Les adaptacions cinematogràfiques de llibres infantils van més enllà del simple entreteniment. Són eines fonamentals per al desenvolupament cognitiu dels nens i nenes, enriquint-ne el vocabulari, i millorant la seva comprensió lectora que els permet explorar valors i tradicions a través de tota mena d’històries. Unir la lectura d’un conte amb la seva adaptació a la pantalla potencia la creativitat i estimula la imaginació dels més petits. A més, conversar sobre el llibre i la pel·lícula després del visionat o després de la lectura, fomenta la reflexió i el pensament crític en un entorn educatiu i familiar.

Comparteix

Més notícies