El Festival de Cannes atorgarà a Studio Ghibli una Palma d’Or honorífica

El reconeixement a Studio Ghibli arriba després de dècades d’excel·lència a la indústria cinematogràfica, liderada pels dos mestres del cinema japonès, Hayao Miyazaki i Isao Takahata. Des de la fundació fa quaranta anys, l’estudi s’ha destacat per la seva capacitat per captivar el públic de totes les edats amb històries emotives i personatges icònics.

Toshio Suzuki, cofundador de l’Studio Ghibli, va expressar la seva gratitud per aquest premi tan especial: “Em sento absolutament honrat i encantat que l’estudi hagi rebut la Palma d’Or Honorífica. Fa quaranta anys, Hayao Miyazaki, Isao Takahata i jo vam establir Studio Ghibli amb el desig de portar animació d’alta qualitat a nens i adults de totes les edats. Avui dia, les nostres pel·lícules són vistes per persones de tot el món, i molts visitants van al Museu Ghibli i al Parc Ghibli per experimentar el món de les nostres pel·lícules per si mateixos”.

Amb aquest prestigiós reconeixement, Studio Ghibli s’uneix a les llegendes del cinema que han inspirat la cinematografia. El Festival de Cannes, conegut pel seu paper en la promoció del cinema animat, celebra així la rica contribució de l’Studio Ghibli al món del cinema.

Des del seu debut amb “Nausicaä de la Vall del Vent” el 1984, Studio Ghibli ha produït més de vint pel·lícules, guanyant nombrosos premis i el reconeixement internacional. Les seves obres, com “El Viatge de Chihiro” i “La Princesa Mononoke”, han captivat audiències de tot el món amb la seva poesia i compromís humanitari i mediambiental.

A més, l’Studio Ghibli ha marcat fites importants, com l’obertura del Museu Ghibli el 2001 i recentment el Parc Ghibli el 2022, que reflecteixen la seva importància cultural i el seu llegat durador a la indústria de l’entreteniment.

Des de Rita & Luca Films ens emociona profundament veure com Studio Ghibli, una institució cinematogràfica tan emblemàtica, rep aquest merescut reconeixement al Festival de Cannes. Com a amants del cinema d’animació de qualitat i amb valors, celebrem aquest homenatge merescut a una de les figures més influents en la indústria de l’animació. ¡Enhorabona a tot l’equip de Studio Ghibli per aquest èxit tan destacat!

Comparteix

Més notícies