Irene Iborra roda el primer llargmetratge català en stop-motion 

Irene Iborra, reconeguda guionista, directora i animadora de stop-motion, està en ple rodatge d’Olivia i el terratrèmol invisible, el primer llargmetratge català fet amb stop-motion. Iborra, coneguda per curtmetratges com “Click” i “Matilda” (que forma part del catàleg de Rita & Luca Films), ha estat premiada en festivals prestigiosos com Animayo, Animac, Animamundi, Ottawa, Annecy i Clermont-Ferrand.

El rodatge s’està fent en una nau del barri de Sant Martí a Barcelona i es prolongarà fins al desembre. La pel·lícula, basada en la novel·la “La pel·lícula de la vida” de Maite Carranza, és una coproducció internacional que inclou Espanya, França, Bèlgica i Xile, amb la participació de Citoplasmes Stopmotion, Cornelius Films, Bígar Films, Vivement Lundi!, Panique! Production i Ocell.

El Festival Internacional de Cinema d’Animació d’Annecy (FIFA) ha presentat  els primers minuts d’aquesta obra avui, 12 de juny, a les sessions Work in Progress (WIP). El projecte compta amb el suport de Televisió Espanyola, 3Cat, ÀPunt, Movistar+ i diverses institucions com ara ICAA, ICEC, IVAC, l’Ajuntament de Barcelona i el programa Ibermedia, havent rebut 800.000 euros en ajudes selectives de l’ICAA el 2021.

Irene Iborra expressa el seu entusiasme per la pel·lícula: “Contribuir a desestigmatitzar els desnonaments i la pobresa infantil amb una història tan bonica és una manera poderosa de compartir aquest tema tan delicat amb els nens. El missatge és esperançador i ple de llum”. Iborra destaca com l’stop-motion permet abordar temes sensibles amb una fantasia protectora, fomentant la creació de xarxes de suport davant de les dificultats de la vida.

La pel·lícula s’inspira en l’estil de La vida d’en Carbassó de Claude Barras i compta amb la col·laboració d’animadors de renom com César Díaz i Tim Allen, a més de la directora de fotografia Isa de la Torre. Les veus infantils protagonistes estaran acompanyades per actors com Emma Suárez i el periodista Jordi Évole.

 

Comparteix

Més notícies