BILL I JANET I ALTRES CRÒNIQUES MARCIANES

BILL I JANET I ALTRES CRÒNIQUES MARCIANES

A partir de 3 anys
Durada del programa: 58 minuts
Formats disponibles: DCP/BluRay
Llengües disponibles: castellà i català

En un planeta molt llunyà viuen dues famílies de marcians: els vermellets i els blauets. Els vermellets dormen en llits, tenen peus d’ànec, cabells estranys, juguen a l’aigua i beuen llet rosa, mentre que els blauets dormen en forats, porten sabates, els agrada anar saltant a tot arreu i beuen te negre. Els vermellets i els blauets no es porten bé, viuen separats i mai juguen junts, està prohibit!

La Janet és una vermelleta que un dia s’avorreix de jugar a l’aigua; el Bill és un blauet que un dia es cansa de saltar pel turó. Un matí es troben al Bosc Encantat i s’enamoren. Quan les seves famílies se n’assabenten, s’enfaden moltíssim, i els recorden que mai mai MAI han de jugar l’un amb l’altre. Però el Bill i la Janet volen estar junts i segueixen reunint-se en secret fins que, finalment, decideixen fugir del planeta.

Un programa sobre marcians i naus espacials que ens ensenya a treballar la tolerància i l’acceptació de la diversitat.

MATERIALS

VEURE LA PEL·LÍCULA A:

A L’ESCOLA

Recomanada per a:

  • P3 – P4 – P5
  • CICLE INICIAL
  • CICLE MITJÀ

Temes:

  • ADAPTACIÓ A L’ENTORN
  • DESCOBRIMENT DEL MÓN
  • ADAPTACIONS LITERÀRIES
  • RESPECTE A LA DIVERSITAT
Reprodueix vídeo

Bill i Janet (The Smeds and the Smoos), Samantha Cutler, Daniel Snaddon, Regne Unit, 2022, 26’
En un planeta molt llunyà viuen dues famílies, els vermellets i els blauets. Generació rere generació han estat enfrontades, no es parlen, no juguen mai plegades i no els agraden els costums de l’altra. Però què passaria si una jove vermelleta i un jove blauet s’enamoressin?

La sopa de la Franzy (La soupe de Franzy), Ana Chubinidze, França, Geòrgia, 2021, 8’44’’, sense diàlegs
Sola al seu asteroide, la Franzy porta una vida feliç fins que es queda sense la deliciosa sopa màgica, feta amb una recepta secreta que els seus pares li van ensenyar.

El petit ninot de neu (Little snowman), Aleksey Pochivalov, Rússia, 2021, 3’40’’, sense diàlegs
Les pastanagues d’una familia de ninots de neu estan desapareixent! Què faran sense nas? O potser hi ha coses més important com l’amabilitat i l’amistat?

La gran escapada d’en Ray (Ray’s great escape), Jie Weng, Xina, 2018, 7’, sense diàlegs
En Ray és un petit monstre que viu a la vora d’un volcà a punt d’esclatar. Un dia, cansat de tants terratrèmols, decideix marxar. Carregat amb totes les seves pertanyences es veurà immers en una gran aventura en busca d’una nova llar.

Topets i Taquetes veuen les estrelles (Spot and Splodge See Stars), Uzi Geffenblad, Lotta Geffenblad, Suècia, 2013, 7′
Quantes coses es poden veure al cel estrellat! En Topets i en Taquetes observen les estrelles atentament, tan ensimismats miren cap adalt, que s’acaben fent un bon cop de cap. S’hauran desmaiat? Què els hi haurà passat?

Hola, desconegut (Hello stranger), Julia Ocker, Alemanya, 2021, 6’, sense diàlegs
Un astronauta arriba a un planeta desconegut. Tot li és aliè, estrany, fins que mica en mica comença a conèixer millor als seus habitants i les seves costums.