Imatge d'un gat tabby i tres altres gatets petits

Saps que és un gat Tabby? Més que una raça, són una icona

Al regne felí, una figura destaca pel seu encant únic i el seu llegat històric: el gat tabby. Amb el seu pelatge ratllat i la seva inconfusible marca en forma de “M” al front, aquests felins han captivat la imaginació de persones de tot el món al llarg dels segles.

El terme “tabby” es remunta a Attabiyah, una paraula associada a una seda a ratlles de Bagdad que va arribar a Europa en temps antics. Des de llavors, aquests gats han estat venerats per la seva elegància natural i el seu caràcter distintiu. Els seus patrons de pelatge a ratlles, que varien en tonalitats i formes, els converteixen en una veritable meravella de la natura.

A la cultura popular, els gats tabby han estat protagonistes de nombroses històries i llegendes. La seva presència a la literatura, l’art i el cinema ha deixat una marca indeleble a la societat, convertint-los en símbols d’astúcia, independència i misteri.

Un dels aspectes més fascinants dels gats tabby és la seva diversitat. Tot i que comparteixen certes característiques distintives, cada gat tabby és únic en la seva aparença i personalitat. Des dels tabby clàssics amb ratlles fosques fins als tabby platejats amb una brillantor platejada al seu pelatge, cadascú té el seu propi encant i carisma.

A “El gat Tabby i altres històries felines” de Rita & Luca Films, explorem la història de’n Tabby, un gat cantant que per un accident se separa del seu amo, a través d’una animació excepcional basada en el llibre il·lustrat de Julia Donaldson i Axel Scheffler.

Comparteix

més notícies