LA SOPA DE PEDRES I ALTRES CONTES CAPGIRATS

LA SOPA DE PEDRES I ALTRES CONTES CAPGIRATS

De 3 a 8 anys
Durada del programa: 40 minuts
Formats disponibles: DCP/BluRay/DVD/EclairPlay
Llengües disponibles: català, castellà i eusquera

Una sessió de petits films que adapten de forma original contes populars i costums universals entre els nens. Qui no ha comptat mai ovelles per adormir-se? O s’ha posat el jersei al revés per anar a l’escola? Qui no ha sentit a parlar de la sopa de pedres? Cinc històries plenes d’encant, fantasia i humor, presentades pel Mussol del cinema, un dibuix animat entranyable que farà de fil conductor dels diferents curtmetratges.

La sopa de pedres és el primer títol de la col·lecció “El Mussol del Cinema”, formada per seleccions de curtmetratges d’animació que comparteixen un fil conductor i una doble voluntat lúdico-didàctica. El personatge del Mussol introdueix les diferents històries adreçant-se directament als petits espectadors i generant un vincle amb ells.

MATERIALS

VEURE LA PEL·LÍCULA A:

A L’ESCOLA

Recomanada per a:

  • P3-P4-P5
  • CICLE INICIAL
  • CICLE MITJÀ

Temes:

  • CREIXEMENT
  • ADAPTACIONS LITERÀRIES
  • APRENDRE A COMPARTIR
  • RESPECTE A LA DIVERSITAT
Reprodueix vídeo

A comptar ovelles, de Frits Standaert
Un nen petit no aconsegueix adormir-se i li demana ajuda al seu pare, que per tal de no explicar-li un altre conte, li  recomana al nen que compti ovelles. I així ho farà, fins que de sobte s’adona que té una dotzena d’ovelles al voltant del seu llit!

L’aventura de vestir-se, de Samuel Guénolé
A l’Artur no li agrada vestir-se cada matí per anar a l’escola. Tant se val que la seva mare li vagi amb presses, per ell cada peça de roba és un repte i una diversió nova. I la imaginació no té límits!

La manyopla, de Clémentine Robach
Mentre arriben les primers nevades la Lily i el seu avi construeixen una caseta per als ocells. Però com s’aixoplugaran la resta d’animals amb el fred de l’hivern? Per si serveix d’alguna cosa la Lily deixa sobre la neu una de les seves manyoples.

La sopa de pedres, de Clémentine Robach
Són les vuit del vespre i tot el poble –amb el ventre una mica buit- està davant del televisor mirant la recepta del dia: avui toca sopa de pedres. De sobte, una tempesta provoca un tall de llum general. Quins ingredients falten?

La galeta segueix corrent, de Pascale Hecquet
La mare del conillet li ha cuinat al seu fill una galeta amb forma de conill. Mentre s’espera amb els seus amics a que estigui ben fornejada, la galeta fuig corrent cap al bosc.