PETITS HEROIS

PETITS HEROIS

A partir de 4 anys
Duració del programa : 60 minuts
Formats disponibles: DCP/BluRay/DVD
Llengües disponibles: català i castellà i eusquera

Divertida i bonica selecció de curtmetratges plena de sorpreses, enginy i creativitat.  Amb un punt en comú : els seus petits herois protagonistes que intenten fer front de forma enginyosa a diferents reptes vitals.

MATERIALS

A L’ESCOLA

Recomanada per a:

  • P3-P4-P5
  • CICLE INICIAL
  • CICLE MITJÀ

Temes:

  • CREIXEMENT
  • EDUCACIÓ EMOCIONAL
  • RESPECTE A LA DIVERSITAT
Reprodueix vídeo

Por de volar (Fear of flying), Conor Finnegan, Irlanda, 2012, 9’10’’, doblat al català
Dougal és un petit ocell que té por de volar. Per les nits té un malson on és incapaç d’alçar el vol i cau sempre a terra, i durant el dia va caminant a tot arreu enlloc d’enfrontar-se a les seves pors. Com s’ho farà per migrar cap al Sud quan arribi l’hivern més dur?

El cérvol i la conilleta (Nyuszi és Öz), Péter Vácz, Hongria, 2013, 16’17’’, sense diàlegs
Un cérvol i una conilleta de paper que comparteixen casa tenen un peculiar dilema: volen trobar la manera d’aconseguir tenir tres dimensions. El cérvol ho aconseguirà però la conilleta no…Posarà això en perill la seva amistat?

Grand Prix, Marc Riba i Anna Solanas, Espanya, 2011, 7’15’’, sense diàlegs
Tres amics es preparen per a fer una carrera de bicicletes. Just abans de començar, apareix una noia molt decidida a participar, però dos dels nois no la deixen córrer. El tercer participant, en canvi, s’enamora d’ella i li construeix un sidecar per a portar-la amb ell durant la carrera.

El cassó de l’Anatole (La petite casserole d’Anatole), Éric Montchaud, França, 2014, 5’47’’, doblat al català
L’Anatole és un nen decidit i afectuós que té una peculiaritat: arrossega un cassó amb un cordill. Ha de fer un doble esforç per jugar com ho fan els altres! El cassó li complica la vida i ja en comença a estar tip. Sort que hi haurà algú que l’ensenyarà a conviure-hi i li farà entendre que ell és únic i excepcional.

Ser o no ser…taronja (Orange ô désespoir), John Banana, França, 2011, 3’41’’, sense diàlegs
Què passa quan una petita taronja avorrida decideix sortir de la seva caixa per anar a l’altre costat de la botiga i conèixer una colla d’alegres pinyes ballarines?

L’elefant i la bicicleta (Le vélo de l’éléphant), Olesya Shchukina, França, 2014, 9’, sense diàlegs
Un elefant viu en una ciutat entre la gent normal i treballa com a escombriaire. Un dia veu un anunci enorme d’una bicicleta i es pensa que és de la seva mida. A partir d’aquest moment, la seva vida se centrarà en aconseguir la bicicleta costi el que costi!

5,80 metres (5,80 mètres), Nicolas Deveaux, França, 2012, 5’30’’, sense diàlegs
Què hi passa a les piscines olímpiques quan estan tancades al públic? Aquest curtmetratge revela que a primera hora del matí hi ha els entrenaments de salt de trampolí de les girafes!